Tehnologii ale detectorilor OPTEX
|
|
Algoritm de detectie SMDA cu procesare digitala
Prin algoritmul de detectie SMDA (Super Multi Dimension Analysis) este analizata fiecare miscare inainte ca senzorul sa transmita un semnal de alarma pentru a reduce alarmele false si lipsa detectiei.
Algoritmul SMDA imbunatateste imunitatea detectorului la diversi factori de zgomot, cum ar fi schimbarile climatice sau miscarile de vegetatie si va compara obiectul detectat cu cateva sute de scenarii de detectie implementate, ceea ce permite detectorului sa distinga intre temperatura corpului uman si alti factori de zgomot.
|
|
Algoritm avansat de compensare temperatura
La o temperatura ambientala mai ridicata, diferenta dintre temperatura corpului uman si cea a mediului va fi redusa. In acest caz, detectorul poate esua in detectarea unui intrus. Cu aceasta functie de compensare a temperaturii, sensitivitatea detectorului trebuie setata la 35°C pentru ca detectorul sa ofere o performanta stabila.
Totusi, cu aceasta setare, sensibilitatea detectorului este excesiv de mare la temperaturi de 40°C sau mai mari, ceea ce ar putea duce la diverse probleme. Pentru a evita acest dezavantaj, functia avansata de compensare a temperaturii a detectorilor Optex permite ca sensibilitatea detectorului sa scada in mod automat la temperaturi ambientale de 40°C sau mai mari.
|
Ecran dublu conductiv
Prin utilizarea acestei tehnologii se elimina alarmele false cauzate de perturbarea detectorului de catre lumina vizibila si interferentele radio.
Protectia le perturbarea detectorului de catre lumina vizibila va preveni o alarma falsa cand o lampa cu halogen de 60W este pornita in apropierea detectorului. Nu vor exista alarme false nici in momentul in care farurile de la un autotursm vor bate direct in detector de la o distanta de 30 cm (in cazul in care o masina trece prin raza de detectie a detectorului, desigur, caldura evacuata de masina va genera o alarma).
De asemenea, nu vor exista alarme false cauzate de lumina soarelui pana la o iluminare de 100.000 de lucsi. Alarmele false sunt in majoritatea cazurilor cauzate cand razele solare de la rasarit sau apus intra in raza de detectie a detectorului in mod direct, sau prin reflexie. In acest caz, insa, iluminarea atinge un prag de doar 50.000 lucsi.
Protectia la interferentele radio (RFI) a fost imbunatatita la 20VIm si 30V/m sau mai mult prin utilizarea ecranului dublu conductiv. O intensitate a campului de 20V/m inseamna ca, chiar daca un emitator de 10W este amplasat la o distanta de 1m de detector si va produce interferente, detectorul nu este afectat. Cu o intensitate a campului de 30V/m, un transmitator de 10W poate fi plasat la 30-35 cm de detector fara ca acesta sa declanseze alarme false.
|
Aceasta functie ofera zone de detectie multi-segmentate in intreaga raza de actiune a detectorului. Un semnal de alarma este generat de energia IR totala cumulata de fiecare zona.
Functia Quad Zone Logic este conceputa sa ofere 4 pana la 8 zone pentru un obiect de dimensiunea corpului uman pentru a crea o forma si un semnal maxim pentru o detectie stabila. Detectiile de temperatura de tip “spot” pot afecta doar una sau doua zone, creand un semnal de detectie mai scazut. Acest semnal este analizat de integratul “ECO” si de circuitul de procesare de semnal pentru o detectare precisa si filtrarea alarmelor false.